logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Акции срещу незаконната сеч във Видинско

Продължават проверките и специализираните операции на територията на Видинска област срещу престъпления, свързани с незаконната сеч и превоз на дървесина, съобщиха от полицията във Видин.
Вчера в село Срацимир униформени спрели товарен автомобил „Форд Транзит“, шофиран от румънски гражданин. Последвалата проверка установила, че с превозното средство се транспортират 6 кубика дърва с контролна горска марка. Придружаващият превозен билет бил издаден въз основа на друг такъв от 11 май, с който на 18 май вече били експедирани дърва за огрев за Румъния.
За случая незабавно било уведомено Държавното горско стопанство във Видин. Пристигналите на мястото горски служители са съставили констативен протокол и иззели автомабила и дървесината. По случая в РУ-Кула е заведена преписка.
Полицаи от РУ-Видин, съвместно с горски служители, са извършили проверки на два частни адреса в село Буковец. В единия имот били открити два кубика дърва без контролна горска марка и документи. Три кубика дъб, също без контролна горска марка и документи, проверяващите установили на друг адрес в селото. По случаите в Районното управление са заведени две преписки. Горските служители са съставили два акта по Закона за горите.

Сподели в социалните мрежи