logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

На Дунав мост 2 разкриха тайник за цигари в камион

Мобилен екип на Митница – Лом задържа 4140 кутии цигари, укрити в двойна стена на ремаркето на камион, съобщиха от Агенция „Митници“.
Около 30 минути след полунощ на 21 май в района на Дунав мост 2 мобилна митническа група спира за проверка излизащ от страната товарен автомобил. Според документите камионът превозвал мебели и алуминиеви врати от България за страна от ЕС.
При извършената проверка инспекторите установили, че челната стена на ремаркето е двойна – допълнително изградена от алуминиеви дъски. В кухината са открити стекове с цигари, опаковани като панели. За извадените оттам 4140 кутии цигари с български акцизен бандерол, шофьорът не е представил задължителния за износ на акцизни стоки в търговски количества опростен придружителен документ, съгласно изискванията на ЗАДС.
По случая е образувано административно-наказателно производство, а цигарите са задържани в склад на Митницата.
Това е трети пореден случай на разкрит от служители на Митница – Лом незаконен износ на акцизни стоки за месец май. В един от случаите на ГКПП – Оряхово са задържани 4 мастербокса цигари, укрити в идентичен тайник на товарен автомобил, а на ГКПП-Дунав мост 2 – други 6 мастербокса, укрити под товар с хранителни стоки.

Сподели в социалните мрежи