logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“: Усилията за изграждането на пътя Видин-София продължават

„Единни за промяна“ ще бдят за изпълнение на поетите ангажименти по изграждането на магистралния път Видин-София и във всеки един момент ще бъдат готови за действия. Тази категорична позиция заявиха членовете на гражданското обединение на провелото се на 28 май годишно общо събрание на сдружението.
От обединението обявиха, че е тяхно задължение да продължат борбата на видинчани докрай – до реалното започване на строителните дейности по изграждане на магистралния път.
„Гражданското ни обединение, с огромната подкрепа на видинчани, направи това, което нито един кмет, нито един депутат не поиска, нито успя да направи. „Единни за промяна“ не се представлява само от своите членове или своите общински съветници. Неговата сила е в гражданите. Онези хора, които всяка събота излизаха на протест, отстоявайки гражданската си позиция. Хора, които не се афишират, но не се и страхуват от натиска, от заплахите, които управляващите оказват и отправят върху всеки гражданин, дръзнал да отстоява правата си. Днес те са нашата подкрепа“, каза председателят на „Единни за промяна“ Росица Кирова.
„Това, което се случва днес, не съм виждала нито по времето на БСП, СДС, на управлението на всякакви партии“, заяви общинският съветник от групата на „Единни за промяна“ Мариета Георгиева, коментирайки безпрецедентния натиск и намеса от страна на управляващите върху професионалната работа, дори върху личния живот на гражданите. „Такова чудо, особено във Видин, не съм виждала през над 20-годишната си дейност в сферата на образованието и обществения живот. Дори и през тоталитарно време“, поясни Георгиева. Думите й бяха подкрепени и от останалите й колеги съветници. Те обявиха, че в немалко случаи Видинският общински съвет приема незаконни решения. Сформиралото се мнозинство около ГЕРБ действа единствено в защита на свои тяснопартийни интереси, много пъти във вреда на гражданите на Видин, отхвърляйки с арогантност, стигаща до цинизъм, абсолютно всяка добра идея или мнение, предложена или изказана от групата на гражданското обединение.sabranie-2
„Изведнъж всички разпознаха „заплаха“ в „Единни за промяна“. Оказа се, че сме основен опонент и за местното БСП, и за местния ГЕРБ, и за местното ДПС, и за Реформатори и Патриоти. Ежедневно срещаме съпротивата на системните играчи на територията на община Видин, но това няма да ни откаже да продължим да защитаваме и отвоюваме идеите си, да се борим за своя роден град и край“, допълни Росица Кирова. Тя припомни, че нито общинската администрация, нито Общинският съвет, нито една партия не са подкрепили протестите на видинчани за изграждане на магистралния път.
С ясната мисъл, че промяната не е просто дума, а силата е в единството, членовете на „Единни за промяна“ дадоха знак, че гражданското обединение ще продължи и занапред да работи и да отстоява онези граждански права, които понякога залисани в ежедневието забравяме, че носят посланието на достойния и свободен човек.

2 прикачени файла

Сподели в социалните мрежи