logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Незаконен износ на цигари разкриха на Дунав мост 2

Митничари задържаха 1900 кутии с цигари, укрити в палет със седалки за тоалетни, съобщиха от Агенция „Митници“.
Около 2 часа в нощта на 29 май в района на Дунав мост 2 мобилна митническа група на Митница-Лом спира за проверка товарна композиция с българска регистрация, превозваща санитария и седалки за тоалетни чинии от България за страна от ЕС. Извършена е проверка с митническото куче Джейк, което сигнализира за наличие на тютюневи изделия в един от палетите със седалки за тоалетни чинии. Инспекторите установили, че в четири от кашоните в палета, вместо със седалки, са пълни със стекове цигари.
За намерените 1900 кутии цигари с български акцизен бандерол шофьорът не е представил задължителния за износ на акцизни стоки в търговски количества опростен придружителен документ.
По случая е образувано административно-наказателно производство, а цигарите са задържани в склад на Митницата.
Това е четвърти пореден случай за месец май на разкрит от служители на Митница – Лом незаконен износ на акцизни стоки. В два от случаите на ГКПП – Оряхово и Дунав мост 2 са задържани 12 мастербокса цигари, укрити в двойни челни стени на ремаркета, а на ГКПП-Дунав мост 2 – други 6 мастербокса, укрити под товар с хранителни стоки.

Сподели в социалните мрежи