logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Полицията насочва силите си в борбата с битовата престъпност

Усилията на полицейските служители са насочени към намаляване на битовата престъпност в региона, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Видин.
„През месец май основните приоритети в работата на полицейските служители бяха за предотвратяване и разкриване на наркопрестъпления, незаконната сеч, превоз на дървесина и продажбата на дребно на нередовна акцизна стока“, заяви старши комисар Петър Коцин. През целия месец полицията е извършила множество проверки и специализирани операции.
По думите на полицейския шеф, към момента обстановката на територията на област Видин е спокойна. „Имуществените посегателства продължават да заемат основен дял в структурата на престъпността в региона. Това налага усилията на полицейските служители да бъдат насочени към намаляване нивата на битовата престъпност. В тази връзка бе и проведената на 10 май работна среща на старши комисар Коцин с общинските кметове от област Видин. В дискусионен формат полицаите и представителите на местната власт коментираха въпроси, свързани с реда и сигурността в региона. Продължават посещенията на мобилните полицейски групи в малките населени места на региона“, съобщиха още от полицията.
Обезпечаването на кампанията по прибиране на селскостопанската продукция от реколта 2018, сигурността на гостите и жителите на региона, както и сигурността на децата по време на ваканцията – това са соновните задачи на полицейските служители от Видинска област през идните месеци, обясни директорът на ОДМВР.

Сподели в социалните мрежи