logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Празник на творчеството и спорта за децата на Видин

Великата река Дунав и родния град през детските очи, силата на спортния дух и магията на творчеството ще си дадат приятелска среща на 9 и 10 юни във Видин.
За поредна – трета година, дунавският град ще е домакин на турнир по карате „Супер боец“, чийто организатори са Спортен клуб по бойни изкуства – Видин и Централен полицейски карате клуб, наброяващ над 14 клуба от страната.
„Оставаме верни на традицията и спазвайки обещанието си от миналата година през тази в турнира вече имаме и чуждестранно участие – от Румъния“, съобщи Вардан Папикян – председател на Спортен клуб по бойни изкуства. В турнира ще се включат около 80 участници от клубове от различни градове в страната – Монтана, Бяла Слатина, Кнежа, Плевен, София, Перник, Берковица.
Двудневната надпревара, утвърдила се вече като празник на спортния дух и сила, отново ще е в спортна зала „Фестивална“. През първия ден ще се проведат състезания в няколко категории за деца от 8 до 14 години, както и за най-големите – тези над 16 години. Зрители, гости и треньори ще могат да наблюдават комплексни техники по „кумите“ и „ката“, както и ефектните демонстрации по чупене на твърди предмети – гипсофазерни плоскости за по-малките участници и тухли за по-големите.
Вторият ден ще стартира със семинар, следван от изпит за техническа степен.
Изненадите, емоциите и забавленията обаче съвсем не свършват дотук. Паралелно със спортната надпревара гражданско обединение „Единни за промяна“ организира през двата почивни дни „Празник на Дунав и децата на Видин“.
На 9 юни следобед и на 10 през целия ден за най-малките ще се проведе атрактивен конкурс за рисунка от палубата на речно корабче. Видин и великата река ще оживеят през детските очи и малките, и по-големи момичета и момчета ще творят по време на няколко разходки с кораб по река Дунав.
„Организираме празника с много любов за всички деца и се надяваме да зарадваме малчуганите“, каза председателят на „Единни за промяна“ Росица Кирова. Тя поясни, че празникът е подарък за децата на Видин през слънчевия детски месец юни и по повод приключване на учебната година. За желаещите деца да се включат в конкурса ще са осигурени блокчета за рисуване и цветни моливи, а творческото въображение и вдъхновение ще е в техни ръце.

Сподели в социалните мрежи