logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Отново измама! Видинчанин остави 800 лева и злато под кофа за боклук

75-годишен видинчанин е станал жертва на телефонна измама. Той сигнализирал за случилото се вчера в 14 часа, съобщиха от пресслужбата на МВР-Видин.
Ден преди сигнала, във времето от 17 до 18 часа, видинчанинът провел телефонни разговори с непознат, който се представил като старши инспектор Георгиев от полицията. Жертвата била въведена в заблуждение, че оказва съдействие на органите на реда за залавяне на измамници и оставил под контейнер за смет до централната градска поща пакет с 800 лева и златни бижута.
Работата на разследващите по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс.
Това е втори случай на реализирана телефонна измама през последните дни във Видин. От началото на годината в областния град са извършени общо шест телефонни измами по добилата популярност схема с полицейски сюжет – оказване на съдействие на органите на МВР за залавяне на измамници.
Отново криминалистите напомнят: Периодично, телефонните измамници се активизират. Бъдете внимателни! Никога не давайте пари, под какъвто и да било предлог, поискани в телефонни разговори. Служителите на МВР не търсят финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции за залавяне на престъпници. Не се доверявайте, незабавно прекъснете разговора, запазете спокойствие, говорете с близките си, обадете се в полицията!

Сподели в социалните мрежи