logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Чуждестранни компании имат интерес към пътя Видин-Ботевград

Обединение от английска и китайска компании има интерес към строителството на пътя Видин – Ботевград чрез публично-частно партньорство. Това съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.
Вчера заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев е дискутирал строителството на скоростния път Видин – Ботевград с представители на „Quantum Global Solutions“ и китайската компания „Sinohydro/power China Company“, към който те проявяват конкретен интерес.
По време на срещата потенциалните инвеститори са съобщили, че са се запознали подробно със Закона за концесиите. Те са връчили на заместник-министър Йовев официално предложение за реализиране на проекта под формата на публично-частно партньорство, базирано на разпоредбите на закона. Освен това представителите на бизнеса са изразили готовност всички предварителни проучвания за изграждането на пътя да бъдат извършени от тях за тяхна сметка, въпреки че изявеното официално намерение не изключва провеждането на концесионна процедура по реда на Закона за концесиите, допълват от министерството.

Сподели в социалните мрежи