logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинският общински съвет заседава на 14 юни

За 14 юни е насроченото редовното заседание на Общинския съвет във Видин, в чийто дневен ред са включени за разглеждане 22 предложения.
Максимум две кучета да могат да отглеждат в апартамента или къщата си видинчани – такова е становището на постоянната комисия по общинска собственост, общински дружества и предприятия, приватизация и следприватизационен контрол.
Както вече съобщи информационният сайт на „Единни за промяна“, председателят на Общинския съвет внесе искане за промяна в Наредбата за реда на притежаване и отглеждане на домашни кучета. Предложението е да бъде забравено отглеждането на повече от пет кучета в жилища (къща или апартамент). По мнение на част от съветниците обаче и тази бройка е висока и тяхното предложение е тя да бъде сведена до две.
Няколко търга за продажба и отдаване под наем предстои да разгледат и гласуват общинските съветници. Сред тях са два поземлени имоти в кв. „Нов път“; гараж на ул. „Искър“, помещение, намиращо се на ул. „Княз Борис I“, както и разполагане на автомат за натурални плодови сокчета до 15-етажната сграда на общината.
Безвъзмездно предоставяне на художествени ателиета, безвъзмездно прехвърляне на храм „Успение Богородично“ и сградата към него, искане за теглене на кредит за доизграждане на пречиствателната станция – това са само част от предложенията, които са разгледани от постоянните комисии и допуснати до заседание на Общинския съвет. Неговото начало е 9 часа и е открито за всички граждани.

Сподели в социалните мрежи