logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видин отново беше под вода, докога?

Този въпрос отправи към кмета на общината, общинският съветник от гражданско обединение „Единни за промяна“ Милен Милчев по време на редовното заседание на Общинския съвет във Видин.
„50 милиона лева бяха похарчени за водния цикъл, чието „качествено“ изпълнение го превърна от воден в подводен. Кой и кога ще понесе вината, ще му се потърси отговорността за проблемите, които видинчани понасят заради безнаказаността? Кой е виновника при всеки по-силен валеж Видин да се превръща във Венеция?“, заяви Милчев. По думите му, огромните наводнения и щети, които се нанасят върху имуществото на жителите на Видин са не само от задръстените и непочистени шахти, а и от безотговорното управление на общината, за което плащат всички видински граждани.
„Надявах се да чуя от вас, г-н кмет, да посочите кой е виновен периодично Видин да бъде под вода! Не го направихте. Затова ще го кажа аз – това са един бивш кмет и един бивш заместник-кмет. И всички ние продължаваме да носим последствията“, допълни още Милчев.
След излелия се проливен дъжд в сряда над града, спасителните екипи са се отзовали на 18 сигнала за помощ, съобщиха от полицията. Служителите са отводнявали мазета, гаражи и други помещения, отстранявали са паднали клони и дървета в различни райони на града. Отстранено е дърво, паднало върху лек автомобил в кв.“Петко Каравелов“ и паднало дърво върху три автомобила в к-с „Крум Бъчваров“. Спасителите изтеглили закъсала кола в средата на пътното платно в кв.“Христо Ботев“.

Сподели в социалните мрежи