logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Задържаха мъж, отглеждал канабис на терасата си

Полицейски действия, насочени срещу производството и разпространението на наркотици, са предприети вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин. Разследващите са извършили претърсвания и изземвания в три имота.
На терасата на апартамент във Видин, обитаван от 21-годишния И.И., служителите на реда се натъкнали на седем растения с височина до 38 см, отглеждани в саксии. В стъклен буркан полицаите открили множество семена с характерен мирис на коноп и метална кутия със суха листна маса. При полевия наркотест тревата и семената реагирали на канабис.
Последвали претърсвания в село Бела Рада. В градина на имот, обитаван от бабата на младия мъж, полицаите открили засадени седем конопени растения с височина от 30 до 130 см. При огледа в съседен, необитаем имот, били установени още 9 стръка с височина от 35 до 140 см. Свежата листна маса индикирала на канабис при наркотеста.
21-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.
Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин.
Работата на разследващите продължава. В Районното управление е образувано досъдебно производство за престъпление по Наказателния кодекс.

Сподели в социалните мрежи