logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

При полицейска акция иззеха нелегални цигари и алкохол

Общо 1820 къса цигари, над 6 килограма тютюн и 176 литра алкохол са иззели вчера служителите на реда по време на специализирана полицейска операция, насочена срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки в област Видин. Двама са задържани в полицейския арест, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.
Около 19,30 часа на изхода на Видин в посока Дунавци, служители на Районното управление и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ проверили лек автомобил „Тойота“, управляван от 49-годишен видинчанин. С него пътувала 48-годишна жена. В багажника на колата униформените установили 10 найлонови плика с общо 5,236 кг нарязан тютюн без бандерол. При последвало претърсване в жилището на мъжа, полицаите открили и иззели 50 кутии цигари и три плика с тютюн.
Мъжът и жената са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
В село Извор полицаи и митничари извършили проверка в хранителен магазин и частен дом. В магазина униформените засекли и иззели 420 къса цигари, без съответно разрешение за продажба и съхранение на тютюневи изделия в търговски обект. От частен имот в селото проверяващите са конфискували 176 литра етилов алкохол. Стопанинът не е представил документ, удостоверяващ плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия акциз.
По случаите е взето отношение от митническите служители, а в полицията са заведени преписки.
Други 220 къса цигари и пакет с тютюн без бандерол са иззели служители на РУ-Видин от частен имот на ул.“Росица“ в кв. „Нов път“. Нелегална стока е открита и в района на кв. „Заводско селище“
В близост до село Срацимир кулски полицаи пък проверили товарен автомобил и в кабината открили 160 къса цигари без български акцизен бандерол. На водача е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Сподели в социалните мрежи