logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

23 килограма тютюн иззеха видинските полицаи

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Видин са иззели 20 кг тютюн. Полицейските действия били предприети в хода на образувано досъдебно производство за престъпление, съобщиха от полицията.
След получено разрешение, с разпореждане на съдия при Видинския районен съд, служителите на реда извършили претърсване в частен имот, ползван от 49-годишен видинчанин в село Срацимирово. В мазето на къщата полицаите открили 20 кг тютюн, пакетиран в 40 плика, без акцизен бандерол.
Ден по-рано, мъжът е задържан в полицейския арест, след като икономически полицаи иззеха от багажника на лекия му автомобил 10 найлонови плика с общо 5,236 кг тютюн, а от жилището му в областния град още 50 кутии цигари и пакетирани 764 грама тютюн. Работата на разследващите по случая продължава.
3 кг нарязан тютюн, пакетиран в 16 плика, са иззели вчера полицейски служители при проверка в района на Видинския общински пазар. Нередовната акцизна стока била изоставена на неизползваема търговска маса. По случая в РУ-Видин е заведена преписка.
През последния месец при проверки и специализирани операции по линия „Акцизи“ в област Видин, униформените иззели около 100 кг пакетиран тютюн, предназначен за продажба на дребно. Продължават действията на полицейските служители с цел ограничаване нивата на търговия с нелегален тютюн в региона.

Сподели в социалните мрежи