logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Общината изхвърли футболен турнир от видинския стадион

Видинска община отказа да предостави терена на стадион „Георги Бенковски“ за традиционната надпревара по футбол на Каменица Фен Купа. Tурнирът бе изхвърлен зад стените на спортния обект – на тренировъчните игрища. До преливаща кофа за смет и въргалящи се наоколо отпадъци. Аргументът бил, че аматьорите и техните привърженици щели да съсипят терена на професионалистите.
Отказът е получен 24 часа преди старта на турнира, макар заявлението за разрешение за ползване на стадиона да било подадено 3 седмици преди спортната проява, съобщи регионалният координатор на турнира за Видинска област Емил Трифонов.
„От 9 години организираме този турнир. През това време се смениха двама кметове, но никога не сме имали проблеми. За първи път обаче тази година бяхме изпратени извън пределите на градския стадион. Ръководството на Общинския футболен клуб, в лицето на общинския съветник Цецо Иванов, заяви, че теренът е скъп за поддръжка и аматьорите-футболисти, както и тяхната публика, ще наранят тревата. Разговарях и с временно изпълняващия длъжността кмет Цветан Асенов, с пиара на кметството, но всички отказаха. За какво опазване става дума не знам, защото и с просто око е видно колко „добре поддържана“ е пожълтялата трева на терена в стадиона“, разказа Трифонов.
Защо е такова отношението към спорта във Видин, та бил той и аматьорски? Логичен отговор на този въпрос Емил Трифонов нямаше. Той не скри, че изпитал неудобство към гостуващите отбори като представител на града домакин. При подготовката на тренировъчните игрища се оказало, че въжетата, с които да се огради терена, няма на какво да се поставят освен на метли, които да се набият в земята с дръжките. Четири метални врати са товарени на ръка и транспортирани от и отново на терена на стадиона с помощта на частна транспортна фирма
„Срам. Какво мога друго да кажа. Естествено, отказах да слагат метли по терена… Кофата с боклук беше повече от достатъчна. Призовах работещите към обекта да повикат фирмата по чистотата и малко преди старта на турнира все пак боклука беше вдигнат. Така ли ще стимулираме младите към спорта?! Обидно е за всички любители на футбола и то в месеца, когато цял свят е вперил поглед в световното първенство“, заяви още Трифонов.
Въпреки пренебрежението на общината, турнирът се проведе в съботния 7 юли и в него участие взеха 18 отбора от цялата Видинска област и два от съседна Румъния.
С какви впечатления са останали те, както и принудените да стоят прави фенове, които нямаха право да ползват трибуните в стадиона?
„Извинявайте приятели, че бяхте „наказани“ да не гледате мачовете от зоналното първенство във Видин поради липсата на скамейки, пейки и трибуни!“, написа на личния си профил във Фейсбук Емил Трифонов. И благодари на малцината, които са се притекли на помощ, за да не се провали турнира.

Сподели в социалните мрежи