logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Сигнал от видинчанин до кметството – мисията невъзможна

Да пробиеш през оялата се бюрокрация на Видинска община се оказва мисията невъзможна. С това се сблъска видинчанин, който днес поиска от местната управа да си свърши работата.
Падналият дъжд за пореден път наводни половината част от града. В непристъпно езеро отново се превърна и района при улиците „Бдин“ и „Княз Борис I“, досами центъра на Видин. Причината – непочистена от месеци насам шахта, пълна с мръсотия и отпадъци. Липсата на място за оттичане вдигна нивото и водата започна да прелива в мазетата на съседните сгради. Достъпът до тях също се оказа предизвикателство и с гумени ботуши до колене, човек не можеше да премине през района.
От „ВиК“ обясниха, че общината не си е свършила работата и не е почистила запушения канал. В Центъра за услуги и информация на граждани в кметството, отговарящ на телефон 609-402, обясниха на жалващия се наш съгражданин, че трябва да дойде на място и подаде писмен сигнал (!!!). След кратка разправия последва препращане на друг телефон – 609-416, където секретарката на кмета „можела да реши проблема“. Последната записа данните за случая, по който „щяло да се свърши нещо си“. И…. пратиха човек с метална пръчка. Човекът пробва с бутане няколко минути, но явно само натъпка още по-дълбоко мръсотията, та взе накрая и се отказа.
Това беше „решението“ по сигнала. А на жалващия се не му остава друго освен да чака районът да изсъхне при затопляне на времето.
Иначе това с пръчката може и да е добро решение, но за друго…

Сподели в социалните мрежи