logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинска епархия посреща мощите на Свети Герман Аляскински

Днес, 17 юли, във Видинска епархия ще бъдат посрещнати светите мощи на преподобния Герман Аляскински, Чудотворец на Цяла Америка. Светите мощи, вградени в икона на Преподобния, ще бъдат донесени и дарени на епархията от Негово Преосвещенство Дейвид, епископ на Ситка и Аляска, в израз на братската обич в Христа, която Негово Преосвещенство има към Българската православна църква и конкретно към Видинска епархия, съобщават от канцеларията на Митрополията.
Драгоценните светини ще бъдат посрещнати около 19 часа от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, клирици и православен народ от епархията в Монтана. След това в църквата ще бъде отслужена празнична Вечерня. Светите мощи и иконата на Свети Герман ще останат за поклонение, а по-късно, заедно с високите гости и кириарха на епархията, ще отпътуват за Видин.
На 18 юли светините ще бъдат посрещнати във видинския катедрален храм „Св. Димитър Солунски Чудотворец“, където от 9 часа ще бъде отслужена архиерейска Света Литургия. Приканват се вярващите да вземат участие в радостта на празничните богослужби, допълват от Митрополията.

Сподели в социалните мрежи