logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Кмете, докога ще газим във вода и кал?

За отговор на този въпрос настояват живеещите на улица „Оборище“ във Видин, съобщи авторът на сигнала до градоначалника и представител на гражданско обединение „Единни за промяна“ Красимир Михайлов.
В писмото, придружено със снимков материал и подписите на 45 жители на района, видинчани негодуват от дългогодишен проблем с отводняването при проливни дъждове в района на улиците „Оборище“, „Бдин“ и „Кракра“.
„В началото на ул. „Оборище“, където тя се пресича от ул. „Бдин“ има напълно запушена шахта. В близост до нея са изградени още две, които са частично затлачени. Наклонът на ул. „Оборище“ на места е обратен. Разстоянието между изградените тук шахти е твърде голямо и очевидно е необходимо изграждането на поне една допълнителна такава.
При посочените обстоятелства къщата, намираща се на номер 2 неколкократно бе наводнявана при продължителни обилни валежи. Съществува реална опасност в бъдеще да има такива поражения и върху други имоти. На ул. „Кракра“, която е перпендикулярна на ул. „Оборище“ няма изградена отводнителна шахта. Така при валежи от трите улици се събира голямо количество вода“, се посочва в писмото.
Жителите на района искат спешно предприемане на действия по привеждане в изправно състояние на отводнителните съоръжения, както и изграждане на допълнителни такива с цел избягване на бъдещи поражения върху жилищата в този район на Видин.

 

Сподели в социалните мрежи