logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Опит за палеж в частен дом в Грамада

Жител на Грамада е подал сигнал на телефон 112, че около 15 часа на 4 август са счупени стъклата на прозорците на къща, като е извършен опит за палеж и отправени заплахи към 49-годишната му майка. Това съобщават от пресслужбата на Областната дирекция на полицията във Видин.
Към мястото незабавно били насочени служители на РУ-Кула. При извършения оглед от оперативната група са установени пет счупени стъкла на прозорци и следи от горене в близост до входната врата. В хода на започналото разследване криминалистите установили и задържали 18-годишен видинчанин. Младежът е отведен в полицейския арест.
Случаят е докладван в Районна прокуратура – Кула. Работата на разследващите продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.
През отминалите почивни дни в РУ-Видин е образувано друго досъдебно производство след получен сигнал от жител на областния град. Видинчанинът алармирал, че за времето от 20 часа на 4 август до 11,30 часа е 5 август чрез стрелба с въздушна пушка била нанесена материална щета на прозореца на бистро на ул.“Цар Александър ІІ“. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Работата на разследващите продължава.

Сподели в социалните мрежи