logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Спецоперация срещу високата скорост по пътищата

Специализирана операция за контрол на максималната скорост за движение се провежда през тази седмица в цялата страна. Акцията се реализира на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – TISPOL, съобщават от ОД на МВР-Видин.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.
През 2017 г. при проверки по пътищата на територията на област Видин униформените служители установили общо 6188 случая на превишаване на максимално допустимата скорост на движение. В региона през миналата година са станали 168 катастрофи с пет жертви и 30 ранени по вина на водачи, шофирали със скорости, надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия.
По време на операцията през тази седмица, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, допълват от видинския сектор „Пътна полиция“.

Сподели в социалните мрежи