logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Данъчните продават имущество на длъжници

Публичните изпълнители на НАП продават на търг недвижими имоти, автомобили и машини на длъжници на обща стойност 70 000 лева, съобщиха от офиса на приходната агенция във Видин.
НАП – Видин предлага за продажба чрез търг с тайно наддаване тристаен апартамент ново строителство, находящ се във Видин на ул. „Шейново“, със застроена площ 111 кв. метра при първоначална цена от 35 000 лева.
Следващата седмица може да се извършват огледи и се приемат предложения за участие в търг и за продажбата на плетачни машини марка „Matek“ на обща стойност 25 000 лева, намиращи се в производствен цех на ул. „Цар Симеон Велики“ във Видин.
Предложенията си, кандидат-купувачите могат да подават до 17 август включително, в сградата на Офиса във Видин, ул. „Шести септември“ 12. За да се включат в наддаването, желаещите трябва да преведат депозит за участие в размер на 20 % от първоначално обявената тръжна цена.
Следващият месец, от 11 до 14 септември, публичните изпълнители на НАП – Монтана предлагат на търг един лек и два товарни автомобила, огледите на които могат да се извършват на паркинга на Митническо бюро – Видин в Северна промишлена зона. Първоначалната тръжна цена на тези автомобили е над 5000 лева.
Пълният текст на обявите на публичните изпълнители, както и информация за продаваните активи, могат да се видят на интернет страницата на НАП, в рубриката „Продажби“.
Приходната агенция препоръчва на своите клиенти, за да не се стига до продажба на активи с цел принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета, при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и фирмите да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Сподели в социалните мрежи