logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

В Бойница въведоха такса за движение на тежкотоварни машини

Заради увреждания на пътната мрежа на община Бойница, с решение на тамошния Общински съвет е въведена такса за извънгабаритните и тежкотоварни машини на земеделски производители. Това съобщи главен инспектор Владимир Герасимов, началник сектор „Пътна полиция“ във Видин, цитиран от БТА.
Решението е прецедент за страната и е взето след среща на земеделски производители от региона с представители на полицията и ръководството на община Бойница.
„Проблемът е, че при движението на тежкотоварните машини по пътищата на общината, основно на земеделски производители, се разрушава пътната настилка, увреждат се пътните принадлежности, както и предпазните парапети на мостовите съоръжения. Взето е решение собствениците на тези машини, за да могат да се движат по общинската пътна мрежа, да заплащат такси, определени от Общинския съвет на основание Закона за движение по пътищата. Постъпленията от тези такси ще се използват за възстановяване на увредените пътни съоръжения, почистването на пътя и ремонти по настилката. Това стана възможно след съгласие на всички страни участвали в срещата“, каза Герасимов.

Сподели в социалните мрежи