logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Арест за бургазлия, измамил видинчанка с пари и злато

26-годишен бургазлия, съпричастен към извършена телефонна измама във Видин, е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, съобщиха от пресслужбата на полицията.
Криминално проявеният мъж, осъждан за телефонни измами, е привлечен в качеството на обвиняем за съпричастност в ролята на съучастник-помагач по досъдебно производство, образувано по описа на РУ-Видин.
На 29 август, около 20,15 часа, 68-годишна жителка на крайдунавския град сигнализирала на полицейски патрул, че минути по-рано до кофите за смет срещу МОЛ-а оставила плик с ценности. Тя обяснила как помага на органите на реда да задържат терористи, след като в телефонни разговори била убедена да съдейства.
Униформените реагирали незабавно на сигнала и заловили лицето, изпратено да прибере плика от мястото, посочено от жената. В него имало 280 лева, 200 евро, златни накити и множество монети с различен номинал от различна валута.
Вчера, с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Видин, 26-годишният мъж е задържан за срок до 72 часа и приведен в следствения арест.

Сподели в социалните мрежи