logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинският митрополит участва в духовни тържества в митрополията на САЩ, Канада и Австралия

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, Видинският митрополит Даниил бе един от архиереите, които участваха в монашеското пострижение и ръкоположение на двама доскорошни енорияши на храма „Свето Възкресение Христово“ в град Бостън, Масачузетс. Това съобщават от Българската православна църква.
В словото си след Светата литургия Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил е изразил благодарността си към Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Високопреосвещенство митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф за тяхното благословение за осъществяването на това пътуване и за извършването на чинопоследованията и богослужбите.
„Нека Бог ви закриля, помага и укрепява, та да работите за вашето спасение, за спасението на всички онези, които помагат за устройването на новооснованата света обител и всички, които ще търсят помощ от Бога там. Винаги ги споменавайте във вашите молитви, като не забравяте и всички човеци! Добро покаяние и спасение! Амин!“, заявява Видинският митрополит в поздрава си към новопостриганите и новоръкоположени отци.
(Снимка – БПЦ)

Сподели в социалните мрежи