logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Две дела за тежки катастрофи на Е-79 влизат в съда

Два тежки пътни инцидента, при които са загинали двама души, ще бъдат разглеждани този месец във Видинския окръжен съд.
За 26 септември е насрочено делото за катастрофа станала на 13 февруари 2017 г. В този ден, в 15,55 часа, на тел.112 бил получен сигнал за инцидент на главен път Е-79, след село Бела в посока София. Пристигналите на мястото полицейски служители установили, че са се блъснали две насрещно движещи се моторни превозни средства. Лек автомобил „Субару Форестър“ със софийска регистрация, управляван от 50-годишния столичанин Н.К. при ляв завой се блъснал в идващия насреща товарен автомобил „Дачия Сандеро“ – фирмена собственост, шофиран от 42-годишен мъж от село Градец. При катастрофата на място е издъхнал водачът на „Дачия“-та.
В обвинителният акт на прокуратурата срещу столичанина е посочено, че е нарушил правилата за движение – „не се е съобразил с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост“. Срещу водачът е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като е превишил максимално допустимата скорост и се е движел със скорост от 105 км/ч. В условията на десен завой, губейки контрол над колата е навлязъл в насрещната пътна лента, удряйки челно движещия в нея товарен автомобил.
За 27 септември е насрочено друго дело за пътен инцидент, завършил със смъртта на човек. Случаят е от 25 февруари 2018 година на главен път Е-79. В района на околовръстното на Видин челно се сблъскали товарен автомобил „Волво“, управляван от 41-годишен мъж от Габрово, и товарен автомобил „Мерцедес“ (сметосъбирач), шофиран от 36-годишен гръцки гражданин. Той по-късно издъхнал в болница.
Обвинението е срещу българския водач за причиняване на смърт по непредпазливост. От прокуратурата посочват, че шофьорът е нарушил правилата и движейки се с превишена скорост е навлязъл в насрещната пътна летна, предизвиквайки челния удар.
(Снимката е илюстративна)

Сподели в социалните мрежи