logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Награди за фолклорни формации от XV Черноморски събор

За поредна година фолклорните формации „Калина“, „Рамонда“ и Младежки духов оркестър представиха отлично Белоградчик с участието си в XV Черноморски събор „Евро фолк – 2018 г.“ под наслов „Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата ни!“. Това съобщиха от община Белоградчик.
Под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF, четиридесет музикални фестивала се провеждат в различни европейски градове и държави. Черноморският събор „Евро фолк“ е част от Музикалните празници „Евро фолк“ – Светът е телевизия. От 5 до 10 септември тази година в събора участваха повече от 100 фолклорни формации, танцови състави и певчески групи от различни държави.
Фолклорна танцова формация „Калина“, фолклорна група „Рамонда“ и Духовият оркестър от Белоградчик са отличени с Почетна грамота за принос в провеждането на събора, носител на почетния знак на Музикални празници „Евро фолк“; Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства; Грамота – Лауреат първа степен за принос при провеждането на събора, както и препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор „World Folk“ в Несебър и Слънчев бряг.

Сподели в социалните мрежи