logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Беззаконието, за което видинчани плащат

Повече от две години се оказаха необходими на община Видин, за да започне поне стъпки по изпълнението на законовите разпоредби за възстановяване района около паметника на „Скърбящия воин“. На провелата се на 21 септември сесия на Общинския съвет най-сетне кметската администрация внесе за гласуване средства в размер на 14 500 лева, с които да се възстанови незаконно разрушения тротоар около паметника-светиня.
„През 2014 година бяха погазени разпоредби и закони, тротоарите около паметника бяха изрязани, а паметникът поруган. Преди близо две години и половина Министерство на културата, ДНСК, Националният институт за недвижимо културно наследство разпоредиха районът да бъде възстановен в първоначалния му вид. И днес, най-после, общината реши да изпълни изискванията“, заяви от трибуната на ОбС общинският съветник от групата на „Единни за промяна“ Милен Милчев. „Ще сезирате ли компетентните органи за извършено беззаконие с това преустройство, което е абсолютно неправомерно и за което плащат всички видински данъкоплатци?“, попита още Милчев, но въпросът му така и не получи отговор нито от кмета, нито от останалите присъстващи в залата общински служители.
Случаят с паметника, за който гражданско обединение „Единни за промяна“ многократно алармира, е ярък пример за демонстративно неспазване на законите от страна на местната власт.

Сподели в социалните мрежи