logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Вардан Папикян: Спортът се използва за политически цели

„Държавата е длъжник на спорта, на спортните клубове, на треньорите… Подход няма. Затова и резултати не могат да се искат“. Това коментира Вардан Папикян, треньор по бойни изкуства и общински съветник от гражданско обединение „Единни за промяна“, който бе гост в предаването „Посоките на делника“ по радио „Видин“ по темата за спорта и неговото влияние за правилното развитие на децата.
„Нещата са трагични, когато говорим за политиката на държавата и общините към спорта. Говоря с колегите си от съседните градове и региони, и почти навсякъде нещата са идентични. Голяма грешка, изключително голяма грешка е, да се принуждава спорта да робува на политиката на кмета“, заяви Папикян. Той поясни, че Видин съвсем не прави изключение. Пари за спорт тук се дават. Но, с изключение на няколко вида спорт, които заслужено са подкрепяни, то средства получават онези, които нямат нищо против кмета, не го критикуват или са мълчаливи. В същото време има спортни клубове, на които се предоставят изключително малко пари или пък изобщо не им се дава никаква финансова помощ, коментира още Папикян.
По време на разговора в студиото, Вардан Папикян изказа съжаление, че спортът в България се използва за политически цели: „Не може да се опитваш да пречупиш един инструктор, който е наставник за едно дете, който му дава куража със смели стъпки да стъпва в живота. Да се опитваш да го пречупиш, защото има по-различно мнение за местната политика“.
Повече по темата в предаването: http://bnr.bg/vidin/post/101023385

Сподели в социалните мрежи