logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Започва учебната година за новия випуск на Детските полицейски управления

С тържествени церемонии в училищата в Белоградчик, Брегово и Кула днес отвориха врати три нови Детски полицейски управления. Общо 61 третокласници положиха клетва, която е част от Етичния кодекс на Детското полицейско управление, получиха специалните светлоотразителни жилетки, значки и плакети, съобщиха от полицията във Видин.
Инспектори от детските педагогически стаи на Районните управления във Видин, Белоградчик и Кула запознаха децата с предстоящите обучения и занимания, които ще продължат две години.
„Свят без риск“ остава слоган на програмата „Детско полицейско управление“. Тя е инициатива на МВР, реализирана от междуведомствена експертна работна група. Заложените теми и методически указания са разработени от експерти на МВР, МОН, МП, БЧК, БТС и БПЦ.
Двугодишното извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове цели чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; на долекарска помощ; здраве, етика и право и други, децата да получат съответните умения.
В предстоящия обучителен процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, психолози, представители на БЧК, БТС и останалите партньори от област Видин

Сподели в социалните мрежи