logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинска митрополия организира православно неделно училище

Видинска света митрополия организира православно неделно училище. Новата учебна година ще бъде открита на 14 октомври в обновената зала в сградата на Епархийското училище (до храм „Свети Николай Мирликийски“), съобщават от митрополията.
Неделното училище приема деца и юноши от 5 до 18 години в няколко школи, като възрастовите групи ще се оформят в началото на учебната година.
В школата по вероучение децата ще се запознават с основните истини на православната вяра, евангелските добродетели, живота на светците на православната църква, църковните празници и традиции. Уроците са насочени да направят достъпни за децата осмислянето на православната вяра и начин на живот в съвременния свят.
Школата по иконопис ще предоставя усвояване на технологията на православната икона, нейния език, символика, духовна ценност и предназначение. Занятията ще са теоретични и практически, с цел децата да получат богословска подготовка и познания за православната икона.
В третата школа – за драматично и куклено изкуство, ще се работи по творби на български и класически автори за запознаване и приобщаване на децата към изконните български и общочовешки ценности.

Сподели в социалните мрежи