logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Ориентиране с мобилни телефони Белоградчик-Княжевац

Трансгранично събитие – ориентиране с мобилни телефони, ще се проведе на 6-7 октомври в района на Белоградчик, сред красивите Белоградчишки скали, както и в района на Стара планина и Бабин Зуб, област Княжевац. Начинанието е в рамките на на проект, финансиран от ЕС.
Участниците в събитието ще използват мобилното приложение AD-VISION Orienteering Competition, който ще бъде достъпен през Google Play Store един ден преди събитието. Участниците могат да изберат между каране на планински велосипед или ходене пеша/бягане в 3 нива на трудност за всеки от двата етапа (в Белоградчик и Княжевац).
Пешеходните маршрути имат приблизителна дължина между 3 и 15 км, докато маршрутите за планинско колоездене са дълги между 10 и 25 км.
Събитието няма да има състезателен характер, но всеки участник ще има информация за времето, за което е завършил етапа. Основната цел е участниците да се насладят да красивите гледки по пътя, да снимат и да прекарат страхотно времето си сред природата. Няма такси за участие, а повече подробности – фейсбук-страницата на събитието.

Сподели в социалните мрежи