logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Софиянци протестират за своя площад

Днес столичани се вдигнаха на протест. Спонтанен, организиран за часове в социалните мрежи. И поискаха оставка на кмета. Причината – некачествените и неестетични ремонти в центъра на столицата.
Това е новината от днес. От София. От Видин такава няма. За нашия площад недоволството се простира само до портите на Фейсбук.
Видинчани събираха подписка и очакваха да бъдат чути. За разлика от софиянци, които излязоха, за да защитят исканията си.
Уникалният площад на Видин вече е разрушен и ние всеки ден подминаваме дупките и руините.
Преди три години, в началото на този мандат, общинските съветници от гражданско обединение „Единни за промяна“ поискаха от кмета Ценков да преразгледа проекта за централния ни площад. И вместо него да заложи на тротоари, асфалтиране и създаване на площадки в градските квартали, които и днес, три години по-късно, са в ужасно състояние. Тогава кметът отсече, че няма време, както и че до няколко месеца трябва да подписва договор. Дали е излъгал?! Това решете сами, защото договорът за финансиране на този проект бе подписан през май 2017 г.
Защо видинските граждани позволиха това да се случи е въпрос, на който не търсим отговор. Питаме се само дали нашият „ремонт“ ще е по-добър от този на ул. „Граф Игнатиев“ в столицата?

Сподели в социалните мрежи