logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

120 бона за „първата копка“ на кмета

120 518 лева без ДДС струва „първата копка“ на кмета, в допълнение с раздаване на чадъри и химикалки по обществената поръчка за „Информация и публичност по проект „Подобряване на състоянието на образователната инфраструктура в гр. Видин“. Това показва справката в Агенцията за обществени поръчки. Сиреч, пари за реклама на „огромния принос“ на местните управници за ремонтите на две видински училища.
ПР-агенцията вече е избрана, а парите, освен за церемонията с лопатата, ще се харчат за три пресконференции, два временни билборда, още толкова постоянни, 500 чадъра, 500 химикалки и 500 флаш памет.
И понеже парите са видимо недостатъчни, както видимите резултати на управниците, преди седмица от общината са обявили, че се дават още пари за реклама по същия проект. Скромните 10 000 лева без ДДС за 500 тефтера, два банера и брошури.
И като сме започнали с поръчките, то да споменем и още една, която също е обявена за възложена преди седмица. Тя е малко по-различна и за нея не са предвидени пари за пиар и копки. Тя е за доставка на хранителни продукти за детска ясла, детска млечна кухня и заведенията за социални услуги в община Видин. Общата сума за всичките е равностойна на онази горната – за кметската лопата.
(Снимка – БНР)

Сподели в социалните мрежи