logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Откриха канабис в частен имот в село Дреновец

Служители на РУ-Белоградчик иззеха голямо количество канабис – 85 зелени стръка и над 7 килограма полусуха листна маса, съобщиха от пресслужбата на видинската полиция. Задържан е 26-годишен от село Дреновец
Полицейските действия били предприети вчера. В условията на неотложност разследващи извършили претърсване в частен имот, ползван от 26-годишен мъж в Дреновец.
В имота са открити електронна везна и 74 грама нарязана на дребно зелена тревиста маса, която е реагирала на канабис при полевия наркотест. Последвало претърсване в необитаема тухлена постройка, извън регулационните граници на селото. В таванското помещение на сградата, служителите на реда намерили 7,062 кг полусуха зелена листна маса във вид на съцветия, които индикирали на канабис при наркотеста.
Западно от постройката, на площ от около 25 кв.м., униформените се натъкнали на 15 стръка отрязани конопени растения. В близост до мястото била открита друга камара със 70 конопени стръка. Растенията, с дължина от 110 до 160 см, реагирали на канабис. Намерено било и устройство тип „мелница“, съдържащо следи от нарязана на ситно зелена листна маса.
Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава. В РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Сподели в социалните мрежи