logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Позиция на гражданско обединение „Единни за промяна“


Ние, от гражданско обединение „Единни за промяна“, призоваваме за незабавната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
Подигравката с болката на майките на деца с увреждания и потъпкването на тяхното достойнство може да си позволи само някой уличен бандит или човек с напълно разрушена ценностна и морална система. Такива хора обаче не трябва да управляват процесите в една демократична държава. Такива хора не трябва да имат достъп до власт, а държавата трябва да се погрижи и да им даде възможност, с адекватни социални мерки, да се лекуват. Да лекуват цинизма, арогантността, злобата си, защото те са отрова, която трови, както самите тях, така и цялото общество.
Настояваме за незабавната оставка на Валери Симеонов, защото индивид като него не трябва да има допир с властта. Поведението му е не само арогантно и грозно, но буди и изключителна тъга във всички нас, защото то е индикатор за моралния упадък на цял един народ. С какво ще бъдем по-различни от Валери Симеонов, ако се съгласим такъв човек да управлява България.
Призоваваме министър-председателя Бойко Борисов, вместо да се извинява от името на Валери Симеонов, да направи единственото правилно нещо – да поиска оставката му. Защото в противен случай за българските граждани ще бъде ясно едно – поведението на Валери Симеонов е пълно отражение на управленските практики и управленския морал на това правителство, което застава зад него.
Подкрепяме изцяло искането на българските майки на деца с увреждания за оставка на Валери Симеонов и категорично заявяваме, че поведението, което той продължава да демонстрира, позори българския народ.

Сподели в социалните мрежи