logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Разкриха домашна лаборатория за канабис в Ново село

Домашна мини лаборатория за канабис са разкрили видински криминалисти. Задържани са двама мъже, съобщиха от пресслужбата на полицията във Видин.
В петък, в условията на неотложност, криминалисти от РУ-Видин са извършили претърсване в два частни имота в с. Ново село.
На единия адрес, обитаван от 23-годишен видинчанин, униформените се натъкнали на канабис, отглеждан в саксии. В таванското помещение на жилищна сграда имало изградена полиетиленова конструкция, оборудвана с електрическо осветление, вентилация и датчици, отчитащи влажността и температурата на въздуха. В шест саксии били посадени зелени растения, достигащи височина от 80 см. Листната маса е реагирала на канабис при полевия наркотест. Обитателят на имота е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.
При последвало претърсване в друг имот в селото, обитаван от 37-годишен криминално проявен видинчанин, полицаите открили и иззели 18 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата индикирала на канабис. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, образувано е бързо производство.
Случаите са докладвани в Районна прокуратура-Видин. Работата на разследващите продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.
(Снимка – МВР-Видин)

Сподели в социалните мрежи