logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинчани отново протестираха

„Не приемаме никакви извинения от човек без морал. Валери Симеонов – вън от управлението държавата!“. С тази категорична позиция видинчани излязоха днес за втори пореден ден на протестно шествие в подкрепа на майките на деца с увреждания и непоколебимата си позиция за незабавна оставка на вицепремиера Валери Симеонов.
С черни знамена, балони и плакати: „Валери Симеонов – ти си срам за България!“, „Системата ни убива!“, „Ако позволим това да продължава сме същите като него!“ протестиращите се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да продължат шествието си към централния площад „Бдинци“.
Под звуците на песента „Няма такава държава“ граждани на Видин скандираха „Оставка!“ и призоваха своите съграждани да излязат от домовете си, да преодолеят страха си и да заявят своята нетърпимост към пошлостта, наглостта и некадърността на самозабравили се управници. „Стига! Не искаме повече да търпим“, „Омръзна ни!“, заявиха хората с гражданска позиция. Майки на деца с увреждания не скриха своята болка, че много хора с тежка съдба не са сред тях, за да се подкрепят взаимно: „Има организации на хората с увредено зрение, на хора с увреден слух. Те трябва да са тук с нас, защото животът им не е по-лек от нашия“.
Протестът във Видин продължава и утре – отново в 17 часа пред Съдебната палата.

Сподели в социалните мрежи