logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Общината премахва сградите на погребания от властта минерален извор в Сланотрън

Видинската община ще срива сградата на бившата минерална баня и обслужващата постройка към нея в село Сланотрън. Искането на кмета е внесено за разглеждане в постоянните комисии към Общинския съвет, който трябва да разгледа предложението и даде своето съгласие.
Техническото обследване на сградата на някогашната минерална баня е констатирало, че тя е с амортизирана покривна конструкция и застрашена от самосрутване, негодна за ползване и не може да се ремонтира и заздрави, съгласно нормативните изисквания. Сградата не се ползва от 1986 г., когато каптажа на минералната вода е затапен. Тя не е стопанисвана, нито поддържана, необитаема е и достъпът до нея е ограничен. В същото състояние – оставена на разруха, е и другата постройка към бившата баня.
За погребаното от бездарната власт богатство е писано много. С предизборни лъжи за възраждане на лечебните извори край Сланотрън не един и двама предизборни кандидати, станаха кметове и депутати. Още в началото на сегашния мандат на местната власт, от гражданско обединение „Единни за промяна“ многократно отправяха предложения и искания за стартиране на проучванията за разработване и възобновяване на лечебните извори. За кмета, администрацията и подчинените му общински съветници обаче не е приоритет развитието на лечебен и балнеотуризъм във Видин, което би дало някакъв тласък на пропадналата ни икономически и социално община. Вместо това далеч по-изгодно се оказва усвояването на милиони от разрушаването на централния площад и пешеходна зона.
(Снимка – БНР)

Сподели в социалните мрежи