logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Избират инженер за пътя Мездра-Ботевград, за Монтана-Видин – питайте назначения за кмет на Видин

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви открити процедури по две обществени поръчки за определяне на изпълнител на консултантска услуга за два лота, във връзка с изпълнението на допълнително проектиране и строителство на пътя Мездра – Ботевград (лот 1 и лот 2). Прогнозната стойност на едната поръчка е 2 340 000 лева, а на другата – 1 800 000 лева без ДДС.
По двете поръчки трябва да бъде избран консултант, който ще изпълнява функцията на инженер. Определените изпълнители ще упражняват необходимите дейности по строителен надзор, съгласно Закона за устройство на територията.
Офертите се приемат до 10 януари 2019 г., а на 11 януари предложенията ще бъдат отворени.
Нека припомним, че стартирането на процедурите за изграждането на новото трасе Видин-Ботевград бе поето като ангажимент (с решение на МС от 7 март 2018 г., с обявен график и срокове), след масовите протести на видинчани в началото на тази година. Работата по най-важният участък Видин-Монтана обаче се бави вече шест месеца, заради липсата на законовото изискване – да бъдат променени общите устройствени планове на общините Видин и Димово. Умишлено или поради некомпетентност и до днес община Видин, в лицето на кмета, продължава да бездейства, с което се забавят процедурите, свързани със строителство на най-коварния участък от цялото трасе и най-важния за хората от Видин и региона.
(Снимка – Darik News)

Сподели в социалните мрежи