logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Скандал с привкус на грабеж!

Корупция. Само с тази дума може да бъде обяснено скандалното предложение и още по-скандалното одобрение за продажба, задължително в пакет и на точно определена фирма, над 40 имота, земеделски земи, общинска собственост.
Корупция. Това обедини днес отново кмет, администрация и общинските съветници от ГЕРБ, БСП, Реформатори и ДПС, които въпреки явния заложен грабеж с общинско имущество, гласуваха „за“ облагодетелстване на определени лица, кръгове и интереси.
Демонстративно, нагло и безочливо местната администрация и раболепният й кръг от съветници отказаха да се вслушат в аргументите на общинските съветници от „Единни за промяна“ – Росица Кирова, д-р Цветан Ценков, Милен Милчев, Вардан Папикян и Павел Тодоров, които от трибуната на Общинския съвет призоваха да не се разпродава безогледно общинско имущество, защото то е на всички видинчани.
Демонстративно, нагло и безочливо местната администрация и раболепният й кръг от съветници отказаха и предложението, внесено от председателя на групата на „Единни за промяна“ Росица Кирова, ако все пак земите бъдат обявени за продан, то те да се предложат поотделно, за да могат земеделски стопани, с явен принос и инвестиции в региона, също да имат шанс да участват в търга.
Корупция и демонстрация на власт. Това демонстрира община Видин и по-голямата част от Общинския съвет на Видин. Кой какво каза, кой за какво и в чия полза работи. Всичко това може да видите в следващото видео – пълен запис на едночасовия дебат и гласуване в зала. Нагледен урок на това що е то корупция:

Сподели в социалните мрежи