logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Димитър Велков призна, че групата на БСП в Общинския съвет подкрепя решенията на ГЕРБ

Групата на видинските общински съветници от БСП, водени от Димитър Велков, осигури подкрепа на ГЕРБ, за да бъдат разпродадени близо 1128 дка общинска земя на определена фирма. Това потвърди от трибуната на Общинския съвет самият председател на групата и местен лидер на левицата Димитър Велков, който обясни, че той и представителите на БСП са дали положителния си вот. Обяснението на Велков на практика бе излишно, защото всички присъстващи станаха свидетели на това кой и как гласува, тъй като вотът бе поименен. Явно обаче Велков искаше да потвърди, че БСП гласува каквото каже и предложи ГЕРБ, за да не стават грешки.
Признанието на Велков дойде след едночасова разправия в залата, която се превърна в скандал, по време на редовното заседание на Общинския съвет на 21 ноември.
Още с внасянето на предложението от страна на представителите на ГЕРБ, ръководещи общината, градусът на напрежението се покачи, както сред съветници, така и сред земеделски производители, които обработват огромна част от обявените за продан, но само накуп, земи. Представител на производителите каза, че това е сделка на тъмно и са заплашени от новия собственик на имотите.
В отговор на разгорещения дебат и последвалото гласуване, в обяснителен режим Димитър Велков заяви, че той и останалите от групата на БСП са гласували „за“ предложението и напълно го подкрепят.

Сподели в социалните мрежи