logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Мъж и жена загинаха в пожар в село Бойница

72-годишна жена и мъж на 62 години са загинали в пожар в къща в село Бойница, съобщават от полицията във Видин.
Вчера, около 12,10 часа, била получена информация за възникнал пожар в дом, находящ се в село Бойница. Пристигналите на място служители на пожарната от Кула и местното Районно полицейско управление намерили в една от стаите на къщата починала 72-годишна жена. На съседно до нея легло лежал в безпомощно състояние 62-годишен мъж, завит с тлеещи завивки. По пътя към видинската болница мъжът е починал.
При извършения оглед е установено, че в стаята е горяло леглото, на което е намерен мъжът, като са изгорели завивките и окаченият на стената ковьор. Непосредствено до леглото му униформените намерили пепелник. Според първоначалните данни най-вероятната причина за пожара е непредпазливост от страна на мъжа при тютютнопушене и последвало самозапалване. Няма данни за умишлен палеж.
Труповете на двамата починали са транспортирани в МБАЛ „Св.Петка“ – Видин за извършване на аутопсия и изясняване причините за смъртта. Работата на разследващите по случая продължава. В РУ-Кула е образувано досъдебно производство.

Сподели в социалните мрежи