logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

70 % от българите одобряват протестите срещу правителството

Това сочи експресен сондаж на социологическата агенция „Галъп“. 50 на сто от анкетираните заявяват, че биха участвали в протест срещу правителството, 8 % твърдят, че вече са участвали или в момента участват. Според по-голямата част от анкетираните – 69 на сто, протестите са били спонтанни.
„Протестният потенциал в страната е сериозен, остава видим и това прави вероятни нови обществени недоволства, въпреки преминаването на текущата вълна на протести. Преобладава мнението, че протестите досега са били спонтанни. На този фон личи повишена критичност към управлението, поляризация на мненията и липсва ясна обществена увереност в пълен мандат на кабинета“, посочват социолозите, съобщи „bTV“.
Повечето българи споделят средна към негативна оценка за управлението. 32 % смятат, че правителството се справя „средно“ с управлението на страната. „Много добре“ се справя то според 4 на сто от анкетираните, че се справя „добре“ смятат 15 %. Що се отнася до негативните оценки – 26 % намират управлението за „лошо“, а 21 % го определят като „много лошо“.

Сподели в социалните мрежи