logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Как ЗАКОННО да ограбиш община!

Насоки по съвсем истински случай:
Намираш бедна община с некадърен, назначен и гаден, нагъл кмет (в България това е лесно). Свързваш се с депутата от управляващата няколко мандата партия, по възможност бивш военен, нагъл, тъп, но лъжец и интригант, влязъл в политиката с пенсия в джоба, но бързо придобил апартамент в столицата, луксозна кола (може и да се води на някой друг, но да е ясно, че е негова), ремонтирал си селската къща и придобил околните, (дори по европрограма направил ги в “къщи за гости”), настанил в Общинския съвет алчни, бедни духом и нямащи нищо против да участват в селски кражбички партийни активисти и по възможност същите да ги е назначил на ключови места в общината, за пълна зависимост. Например: В няколко борда на държавни дружества в бедната община на по 10 000 лева месечна заплатка; в местната областна дирекция като „Земеделие и гори“, НОИ или някое общинско дружество и за цвят някой частник-спонсор с малък бизнес, който за последният мандат вече да е мастит (или чрез договор с АПИ за теглене на смачкани и катастрофирали автомобили от пътя-убиец или чрез дребни други поръчки или през Областна управа или директно през разни министерства – поръчки с покани, разбира се, за чистене на крайбрежни алеи и подобни)…
После се оглеждаш за бездарен, объл областен, прежде беден и трудно четящ, по възможност злобен и с интелект на бавноразвиващ се индивид.
Вземаш от кметчето списък с малкото останали земеделски земи, собственост на общината, избираш си едни хиляда, хиляда и сто декара и ТУК вече важното – след като обещаеш конкретно едни пари на депутата и кмета, те се договарят с някой бивш, до скоро действащ местен депутат от опозицията, който да им осигури гласове в Общинския съвет, срещу порция “дай ми, на ти”… (все пак там си има групичка, дето и за други неща си се договарят) и си готов!
После е още по-лесно:
Кметът светкавично си върши работата! Подготвя документите на имотите. Дава своето съгласие и те обявява за инвеститор, щото си пуснал молба, че искаш да купиш едни земи, понеже даваш под наем и аренда такива… (КОЕТО НЕ Е ЯСНО КАКВА ИНВЕСТИЦИЯ Е ИЛИ ПО-ТОЧНО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ БЕЗ НЕОТЛОЖНА НУЖДА).
Е, до тук така. После идва договорката с депутата да се пуснат тия 40 имота в 15 землища вързани накуп, та местните земеделци да го дух@т, щото депозитът също е накуп и то половин милион, за да не могат дребните граждани да ти се пречкат, а като капак в тръжните документи за уж явния търг пишеш, че депозитът не се приспада от цената, та който и да играе, ако няма накуп милион и половина да не може да припари до тия земици…
Следва гласуване на всичкото това ЗАКОННО ограбване в местния Общински съвет. Там, поради спецификата на назначените лумпени и партийните им зависимости, проблем никакъв! Само едни наивници се опитват да спрат продажбата, щото земя не се продавала без нужда, а като се отхвърли предложението пробват поне да се пусне търг, но имотите да са поотделно, та да влязат поне повече пари в тая бедна община, а и да могат местните жители поне да участват в търга, но с армията на орките и партийните тролове те не могат да мерят сили. Мнозинството решава по команда. Наивниците да си реват. Колкото си искат…
И следва най-интересното: На решението на Общинският съвет му се дава предварително изпълнение. Два дни след като е гласувано се пуска и търга. Сроковете кратки, ама много кратки. А за онези, които са дръзнали да си купят тръжни документи (за какво ли са такива за явен търг с наддаване!?), се иска едно удостоверение от общината, че не се дължат местни данъци и такси. Добре. Въпросът е за кого?! Щото като отидеш да си извадиш такова ти отговарят, че става за две седмици, а търга е след пет работни дни. Застраховка! Така се застрахова депутат, кмет, партия-грабител и разни други тролчета, вредители… Тези елементи така си редят търговете. Законно.
И ЗАКОННО ограбват и последните надежди на смачкания, мамен и краден български гражданин.
А схемата, тя работи безотказно, пък и защо не, прокуратурата има поръчки да изпълнява, къде време за защита на общността и гражданите?!

Сподели в социалните мрежи