logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

430 литра ракия, маскирана като сок, задържаха на Дунав мост 2

Служители на Митница – Лом задържаха 430 литра ракия без документи, пренасяна в картонени опаковки с обозначение за сок от ябълки, съобщиха от Агенция „Митници“.
На 11 декември, около 3 часа през нощта, в района на Дунав мост 2 мобилен митнически екип спира за проверка камион, пътуващ от България към Румъния. По документи товарният автомобил превозвал групажна стока. При проверка на товарното помещение на камиона в митническото хале инспекторите забелязват, че единият от палетите е фолиран с полиетиленово фолио. На него са натоварени 24 кашона с етикети на ябълков сок. Всеки от кашоните е съдържал картонени кутии със графично лого на ябълка. При отварянето на една от опаковките се установява, че тя съдържа прозрачната течност със силно изразен мирис на ракия. Замерването на течността с денситометър отчита стойност от 45 алкохолни градуса.
При щателна проверка на кашоните се установява, че 10 от тях съдържат по три 5-литрови кутии, а в останалите 14 кашона има по четири кутии. Общо количество на открития алкохол е 86 опаковки – 430 литра.
По случая предстои образуване на административно-наказателно производство.

Сподели в социалните мрежи