logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Трима ранени при катастрофи във Видинско

Трима души са получили различни наранявания при катастрофи, станали по пътищата на региона през последните дни.
Около 20,10 часа на 14 декември по пътя Извос – Белоградчик 41-годишен водач, шофирайки лек автомобил „Фолксваген Мултиван“ със софийска регистрация, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост при навлизане в ляв завой губи контрол над управлението, излиза в дясно от пътя, преминава през мантинелата и пада в крайпътно дере.
Шофьорът е приет с фрактура, без опасност за живота, в ортопедичното отделение на болницата в Монтана. В същото лечебно заведение с фрактури, черепно-мозъчна травма и опасност за живота е настанен 34-годишен монтанчанин – пътник от катастрофиралата кола. Водачът е тестван с дрегер, пробата не е отчела наличие на алкохол. Работата по случая продължава. В РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.
Друга катастрофа е станала на 16 декември. Около 10,30 часа на главен път Е-79 (посока на движение Монтана – Видин) 45-годишен турски водач, шофирайки с несъобразена с пътните условия скорост (заснежен и мокър асфалт) товарен автомобил „Мерцедес“ с прикачено полуремарке, на прав участък от пътя губи контрол над управлението, при което полуремаркето удря насрещно движещо се МПС – „Мерцедес“, теглещ платформа. 41-годишният водач (български гражданин) на удареното превозно средство е настанен с фрактури и без опасност за живота в ортопедичното отделение на болницата в Монтана. Двамата водачи са тествани с дрегер, пробите им не са отчели наличие на алкохол. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.
(Снимката е илюстративна, агенция „Пик“)

Сподели в социалните мрежи