logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Деца дариха хранителни продукти на бедни хора от Видинско

Осмокласници от Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин се включиха в благотворителна инициатива, организирана от техни връстници от столичната частна езикова гимназия „Проф. Иван Апостолов“. В навечерието на Коледно-новогодишните празници децата са зарадвали с хранителни продукти множество бедни домакинства от Дунавци, Жеглица, Търняне и Синаговци.
Акцията е втората във Видинско, организирана от столичните ученици, които били трогнати от бедността и нищетата, в която живеят много хора в Северозападния край. В началото на декември миналата година децата дариха продукти и парични средства на бедни хора в селата на община Белоградчик.
„В началото на новата година сърцата ни са още по-отворени за добрини и продължаваме работата си по избраната кауза. Предстои ни закупуването на 10 кубика дърва и немалък брой лекарства, които идващата седмица ще бъдат доставени на нуждаещи се от посетените села.
Сърдечни благодарности на всички хора, които отделиха време и средства, за да могат да се случват тези чудеса“, се казва в съобщение на сайта на видинската гимназия.

Сподели в социалните мрежи