logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

За ранимата бездарност или какво става с площада на Видин?

Старата година е вече зад гърба ни. Януари преполовява, а централният площад на Видин продължава да си стои разкъртен, опасан с телени огради, по които поне ток не са пуснали.
От накичената с празнични балони първа копка на 12 юли 2018 година много вода изтече, но тя нито отми, нито успя да заличи разрушителната сила на бездарността. Днес, 6 месеца след началото на проекта, видимите резултати продължават да пълнят зейналите дупки и трапове в централната част на града.
Отдавна мина и срокът за приключване на първия етап от проекта за близо 12 милиона лева, а просташките опити за пиар от липсата на качествени набухватели, тип сода за хляб, мая и бакпулвер в пясъка, вече не вървят.
Дали след 6 месеца Видин ще има нова централна пешеходна зона? Или пък поовехтелият грамофон ще върти все песента от старата си плоча, в която е табу да кажеш на некадърника, че е такъв, защото бил много ранима душа? Лично аз не знам. Все още си търся забутаните нейде розови очила. А докато ги търся, то през мразовитите зимни дни продължава да ме топли гледката от плочките за баня, заменили тежкия гранит на площад „Бдинци“.

Сподели в социалните мрежи