logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Обръщение от видинските граждани, които не искат един смешник да ги прави на маймуни

Във връзка с публикация в местния вестник „Ние“ с изказване на кмета, в което твърди, че е света вода ненапита, изключително добронамерен, кадърен и грижовен, не пречи с бездействието и неспособността си експедитивно да се решават важните за общината проблеми, ние от „Единни за промяна“ оставаме на твърдата си позиция, че бездействието, некомпетентността и незаинтересоваността на местните представители на властта доведоха до 8-месечно забавяне на процедурите за пътя, договорен в резултат на протестите ни от миналата година. И бихме искали жалките и смешни опити да се манипулира мнението на гражданите да спрат дотук.
Същият този Дончо Атанасов е онзи шеф на АПИ, който пръв изпрати на кмета Ценков писмо с призив да си свърши работата като кмет на Видин. И явно удари на камък. Осем месеца след това писмо и след като, за да се избегнат подобни „кадърни“ кметове да променят един закон, явно мустакатият дебел чичко мисли различно!
Коя лампа им светна на тези добронамерени бездарници?! Червената в очакване на синята или просто отново „тупат топката“ и смятат, че да излъжат обществеността е повече от лесно, след като имат власт.
Ето какво е написал същият този Дончо Атанасов до кмета на Видин в официално писмо от 18 април 2018 година (пълният текст може да видите по-долу):
„За стартиране обявяването и по-нататъшното процедиране на ПУП-ПП за обекта, приложено Ви изпращам обхвана на новопроектирания път, като Ви моля най-учтиво да предприемете всички необходими действия по реда на Закона за устройство на територията по изменение на ОУП, действащ за община Видин.
Предвид важността на обекта, който е национален и европейски приоритет, Ви моля за експедитивност, за което предварително благодаря!“.
След това писмо следва упорита кореспонденция между кмета на Видин и всички следващи шефове на АПИ и министри в МРРБ, в които той усърдно ги убеждава, че промяната на ОУП не е негова работа и не може финансово да си позволи такъв разход, защото това е проект, по който бенефициент ще бъде АПИ, а не община Видин. За ваше пояснение бенефициент е онзи, който ще има ползи. А според нас ползи ще има цялата община Видин, а не АПИ. Що се отнася до липсата на финанси, то ежегодно МРРБ отделя по 5 милиона лева на закъсали общини, които нямат пари, за да изменят ОУП или изработят такива. Явно обаче за нашия обидчив кмет тази информация не представлява интерес.

Сподели в социалните мрежи