logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

6 оферти за лот 2 на пътя Мездра-Ботевград

6 са отворените оферти на участниците в обществената поръчка за определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на 13,4 км от път I-1 (E-79) Мездра – Ботевград, лот 2, съобщиха от АПИ.
Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на Агенция „Пътна инфраструктура“ са на: „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД; „ДЗЗД АККОРД Кънстракшънс, с участници в дружеството: „АККОРД Строително промишлена инвестиционна корпорация“ АД и „ЕР Кънстракшънс“ ООД; „Джи Пи Груп“ АД; „Трейс Груп Холд“АД; ДЗЗД „МБ Лот 2 – 2019“, с участници: „Европейски пътища“ АД, „Водно строителство – Благоевград“ АД, „Вахостав-СК“ а.с.; Обединение „Геопът Лот 2“, с участници: „Геострой“ АД и „Пътстрой-92“ АД.
Срокът на изпълнение на обществената поръчка е 1096 дни, от които 180 дни за проектиране и 916 дни за строителство.
Пътят между Мездра и Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, с габарит 20 метра, т.е. двойно по-широко от настоящото, тъй като в момента има по една лента за движение в посока. Трасето ще следва съществуващия път, който ще бъде разширен до новия габарит, а настоящото трасе ще бъде основно ремонтирано и реконструирано, където е необходимо. По нов терен бъдещият скоростен път ще се развива в участъците, обхождащи селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена. На обхода на с. Люти дол ще бъдат построени два тунела, с дължини съответно 490 м и 340 м. Ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения – над ж. п. линията Мездра – София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Пресичанията на републиканските и общинските пътища ще се осъществява чрез кръгови кръстовища „Мездра“, „Дърманци“, „Ребърково“, „Люти дол“, „Скравена“ и „Ботевград“. Предвидено е построяването на селскостопански надлези, площадки за отдих и т. н.

Сподели в социалните мрежи