logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Кой е мъжът в залата?

Така ни се искаше да напишем добра новина, прехвръкнала от залата на Общинския съвет до всеки благоденстващ, според любимите ни избраници, видински дом. Но уви, пак голям пропуск. Отново нямаше цветя на срещата с кмета. За втори път и то в рамките само на седмица. Дошлите под строй работници по временната заетост шушукаха, че цял ден свивали венец, но… Така че по въпроса с цветята това е положението. Или както се казва – веднъж, дваж и накрая каруцата ще вземе да се прекатурне. Затова пък си имаме нов хит, макар и в друга посока. Станахме свидетели на мъжкарска постъпка. Мъжествено отвсякъде. Останалият отново без китка явно различи единствения мъж в залата в лицето на Росица Кирова. И поиска да си ги премерят. Ръкоплясканията.
Такава жизнерадостна атмосфера цареше в залата на Видинския общински съвет, където в четвъртък привечер, след края на работният ден, общински и държавни работници и служители, както и активни членове на партията-майка, се събраха, за да се включат в измерването. За съжаление на организаторите плануваната среща (задължителното присъствие, на която носела компенсация за служителите от 2 часа в друг работен ден), за процедурите по новия път Видин-Ботевград не приключи само с чинното изчитане на материалите, които служителите от АПИ им бяха написали. Един и същ текст с презентация, прочетен от кмет, областна и гл. архитект, които извън написаното не отговориха конкретно на нито един въпрос. Или от нежелание, или от незнание, или от незаинтересованост. А въпроси имаше. Единствено и само от участниците в протестите. Неудобни въпроси, създаващи некомфортни ситуации.
Именно такъв въпрос отправи и общинският съветник от „Единни за промяна“ и председател на едноименната група в ОбС Росица Кирова: „Кой член, алинея, точка и кой закон щяхте да нарушите г-н Кмет, ако още през април 2018-та година бяхте възложили изменението на Общия устройствен план на община Видин?“. Въпрос, останал отново без отговор, костващ на всички жители на Видин и региона 8-месеца забавяне на процедурите за новия магистрален път. Факт, който с нищо не може да бъде заличен и прикрит, и ще остане в историята като един от „приносите“ на сегашното управление.
Kой и за какви интереси работи и защитава, както и защо отново местната власт заклейми с презрение протестиращите видинчани, които не били никакъв фактор за реализирането на пътния проект Видин-Ботевград?

Сподели в социалните мрежи